Het officiële hypotheekrente overzicht

De officiële en actuele hypotheekrente tarieven van alle hypothecaire geldverstrekkers

Hypotheekrente overzicht oproepen:

3,42%
Laagste rente aanvragen
NHG & Marktwaarde
NHG: de hypotheekrente tarieven die gelden als u gebruik maakt van de Nationale Hypotheek Garantie.
Marktwaarde: Het geschatte bedrag waartegen de woning tussen de koper en verkoper na onderhandeling op uit zouden komen. Wij onderscheiden een viertal verschillende type, te weten Basis, Top, Extra Top en Super Top. De gebruikte percentages verschillen per geldvertrekker, daarom hebben wij gekozen voor deze verdeling. De gehanteerde percentages kunnen worden bekeken op de informatie pagina's van de bank.

U kunt op een van de rentespecifieke situaties (NHG of de marktwaarde als dekking) klikken om de geldverstrekkers te ordenen van laagste rente naar hoogste rente. Bijvoorbeeld als u op Extra Top klikt dan komt de geldverstrekker met het laagste rentetarief bovenaan en de geldverstrekker met het hoogste rentetarief bij de Extra Top marktwaarde onderaan te staan in het overzicht.

Rentevaste periode
Als u de hypotheekrentetarieven van een rentevaste periode wilt weten kunt op een van de overzichten klikken rechtsboven. Bijvoorbeeld als u de hypotheek rentetarieven wilt weten bij een rentevaste periode van 5 jaar, dan klikt u op het overzicht 5 jaar rentevast.

Op de hoogte blijven
Als u wekelijks op de hoogte wilt worden gehouden over wijzigingen in de hypotheek rentetarieven dan kunt u zich aanmelden op het e-mail notificatiesysteem. U kunt zich inschrijven door bovenaan de pagina op "op de hoogte blijven" te klikken. U kunt dan kiezen bij welke rentespecifieke situaties voor welke renteperiode(s) u op de hoogte wilt worden gehouden. U krijgt dan elke week een e-mail met de veranderingen in de rentestanden.

De gepubliceerde tarieven
De op deze site gepubliceerde tarieven zijn de laagste hypotheekrente tarieven van de verschillende aanbieders. Vaak gelden ze niet indien u reeds klant bent van de geldverstrekker en uw rentevaste periode wilt verlengen. In veel gevallen krijgt u dan een hoger aanbod van uw geldverstrekker. U kunt hier in de meeste gevallen nog over onderhandelen. De meeste geldverstrekkers rekenen een renteopslag voor beleggings- of spaarhypotheken. De opslag bedraagt meestal 0,2%, ongeacht de looptijd of executiewaarde.

De rente waar doorgaans mee wordt geadverteerd is de nominale rente. Dat is ook het rentepercentage dat u vastlegt met de geldverstrekker en dat uiteindelijk als bedrag van uw rekening wordt afgeschreven. Maar betaalt u die rente per maand of per jaar, voorafgaand aan de periode of achteraf? Als er rekening gehouden wordt met de afsluitkosten van de hypotheek en het tijdstip van betaling spreekt men over effectieve rente. De hypotheekrente tarieven die op deze website staan vermeld zijn de nominale rentetarieven.

Onderhandelende Aankoopmakelaar