Het officiële hypotheekrente overzicht

De officiële en actuele hypotheekrente tarieven van alle hypothecaire geldverstrekkers

Hypotheekrente overzicht oproepen:

3,54%
Laagste rente aanvragen

 Een zakelijke hypotheek is een lening die u afsluit voor de financiering van de aankoop of verbouwing van een bedrijfspand. Geldverstrekkers lenen u niet altijd 100% van de getaxeerde waarde van het pand. Een hypotheek voor zakelijk vastgoed heeft meestal een looptijd van 25 jaar.

Zakelijke hypotheekrente

De zakelijke hypotheekrente ligt tussen 2,7% en 7%. De meeste geldverstrekkers rekenen 3,5%-6,5% rente voor een bedrijfshypotheek voor kleine en middelgrote bedrijven. De hypotheekrente van een bedrijfspand is opgebouwd uit drie onderdelen:

Het tarief waarvoor de geldverstrekker geld inkoopt. Meestal wordt de EURIBOR gebruikt.

Hypotheek zakelijk vastgoed afsluiten

Voor het afsluiten van een bedrijfshypotheek heeft u een investeringsplan nodig. Hiermee maakt u de geldverstrekker duidelijk wat de financiële situatie van uw bedrijf is en waarom u wilt investeren in een bedrijfspand. Naast een investeringsplan heeft u een voorspelling van uw winst- en verliesrekening van het komende jaar en de aangifte van de inkomstenbelasting van het afgelopen jaar nodig.

U sluit meestal een hypotheek voor zakelijk vastgoed af met een looptijd van 25 jaar. Voor de financiering van verbouwingen van bedrijfspanden geldt vaak een looptijd van 10 jaar.  

Onderhandelende Aankoopmakelaar