Het officiële hypotheekrente overzicht

De officiële en actuele hypotheekrente tarieven van alle hypothecaire geldverstrekkers

Hypotheekrente overzicht oproepen:

3,42%
Laagste rente aanvragen

 Bij een annuïteitenhypotheek zijn uw bruto maandlasten de gehele looptijd hetzelfde. De verhouding tussen rente en aflossing verandert gedurende de looptijd.

Wat is een annuïteitenhypotheek?

Bij een annuiteïtenhypotheek stijgen uw bruto maandlasten gedurende de looptijd. Een annuïteitenhypotheek bestaat uit twee delen: de aflossing en de rente. Aan het begin van de looptijd betaalt u in verhouding meer rente en minder aflossing. Aan het einde van de looptijd betaalt u minder rente en meer aflossing. Dit betekent dat uw hypotheekrenteaftrek minder wordt, waardoor uw netto maandlasten hoger worden.

Annuïtair of lineaire hypotheek?

De keuze tussen een annuïteiten- of lineaire hypotheek is grotendeels afhankelijk van uw verwachte inkomen. Als uw inkomen op termijn zal stijgen, past een annuïteitenhypotheek goed bij uw situatie. Uw netto maandlasten zullen stijgen, maar door uw stijgende inkomen is dit geen probleem. Als uw inkomen naar verwachting niet stijgt, is een lineaire hypotheek passender. Bij een lineaire hypotheek is de verhouding tussen aflossing en rente de gehele looptijd hetzelfde.

Onderhandelende Aankoopmakelaar