Het officiële hypotheekrente overzicht

De officiële en actuele hypotheekrente tarieven van alle hypothecaire geldverstrekkers

Hypotheekrente overzicht oproepen:

3,42%
Laagste rente aanvragen
Hoe komt de hypotheekrente tot stand?
De hypotheekrente is opgebouwd uit verschillende elementen:
De Euribor
De Euribor is voor alle banken gelijk. De Euribor is de rente die banken elkaar in rekening brengen voor het in depot brengen van geld. Zie www.euribor.org of kijk op teletekst pagina 542 voor de actuele Euribor rente.

Risico opslag
Een klein gedeelte van de rente is om het risico voor de geldverstrekker af te dekken, aangezien het om een hypothecair krediet gaat is dit percentage relatief laag. De risico opslag voor een hypothecair krediet is bij alle geldverstrekkers nagenoeg gelijk (verschil zal niet groter zijn dan 0,1%).

Kosten opslag
De kosten opslag is een post die de gemaakte kosten moet dekken voor het administratief afhandelen van de hypothecaire lening. Kosten opslag geeft ruimte voor kleine verschillen tussen geldverstrekkers. Alle geldverstrekkers werken echter al jaren aan hun effici?ntie en effectiviteit. In de praktijk zit tussen niet meer dan 0,2% verschil.

Winstopslag
Geldverstrekkers zijn commerci?le bedrijven die uiteraard ook winst moeten maken. Hiervoor geldt echter dat door de toegenomen concurrentie ook deze verschillen minimaal zijn. (maximaal 0,2%)

Conclusie
Een geldverstrekker die op alle terreinen het hoogste scoort heeft een rente die maximaal 0,5% lager is dan de rente van de bank die het slechtst presteert in deze kostenstructuren. Het gaat dan uiteraard wel om hetzelfde hypotheekproduct met dezelfde executiewaarde als dekking en dezelfde looptijd.

Hypothecaire rentepercentages die lager zijn dan de Euribor rente zijn alleen mogelijk in combinatie met afname van andere producten. De reclames die stunten met percentages onder de Euribor rente zullen gekoppeld zijn aan een ander product (verzekering bijvoorbeeld) of een hogere rente op een later tijdstip.

Onderhandelende Aankoopmakelaar